3 nasveti kako se znebiti poroženele kože na stopalih
Vzroki nastanka poroženele kože na stopalih so lahko različni. Od neudobnih čevljev do telesne aktivnosti, ki predvidevajo nošenje težjih čevljev kot so pohodništvo, planinarjenje, smučanje, gorski tek. Na videz ne ravno tegoba, a prizadeto mesto mnogokrat peče ali boli in povzroči neprijetne zdravstvene težave.
Trda, odmrla ali poroženela koža na podplatih, zlasti na predelu pete in palca, v zimskih dneh ne predstavlja vizualno-estetske pomanjkljivosti. Ker pa se bodo zobje matere zime prav kmalu podrobili, bo tukaj pomlad, ki bo hitro vzpostavila pogoje za nošenje odprtih čeveljcev. Da vas sandali ne zalotijo nepripravljene, smo vam pripravili tri preproste postopke za vzpostavitev lepih, mehkih in sijočih stopal.

Olivno olje
Olivno olje je odličen naraven ‘mehčalec’ in ga uporabljamo v številnih kozmetičnih izdelki za nego kože, kot tudi v izdelkih za lajšanje simptomov različnih dermatoloških stanj. Svojo učinkovitost pa pokaže tudi pri mehčanju in odstranjevanju odmrle, poroženele kože na stopalih.
Vsak večer pred spanjem na prizadeto območje vtrite debelo plast nerafiniranega deviškega olivnega olja. Olje naj deluje vso noč. Aja, oblecite nogavice in preprečite obarvanost posteljnine. Zjutraj odmrlo kožo odstranite z grobo brisačo ali posebej prirejenim odstranjevalcem odmrle kože.
Za ‘pomiritev’ kožnih celic nato v kožo vtrite Mazilo za suho in problematično kožo 4kidsandus.

Morska sol
V toplo (ne vročo) vodo dodajte pest morske soli. Sol zmehča odmrli del kože, ter ga pripravi za lažje strganje. Počakajte, da se sol v lavorju (nekateri mu pravijo prenosni bide) stopi. Noge v slani vodi namakajte od 20 do 25 minut. Ko se poroženela koža omehča, jo odstranite z grobo brisačo ali posebej prirejenim odstranjevalcem odmrle kože.
Za ‘pomiritev’ kožnih celic nato v kožo vtrite Mazilo za suho in problematično kožo 4kidsandus.

Eterično olje sivke
Raznolikost sestave eteričnega olja sivke mu daje ‘certifikat’ univerzalnosti lajšanja simptomov številnih dermatoloških težav. Med drugim tudi uspešno mehča in odstranjuje odmrlo kožo na stopalih. V lavor tople vode dodajte 20 – 25 kapljic eteričnega olja sivke ter noge namakajte 10 – 15 minut.
Ali pa uberete drugo možnost, ki združuje eterično olje sivke ter olivno olje. V veliko žlico olivnega olja pomešajte pet kapljic eteričnega olja sivke ter mešanico vtrite na prizadeto mesto.
V obeh primerih nato omehčano poroženelo kožo odstranite z grobo brisačo ali posebej prirejenim odstranjevalcem odmrle kože.
Za ‘pomiritev’ kožnih celic v kožo vtrite še Mazilo za suho in problematično kožo 4kidsandus in naj se vam nasmehne ob dotiku svilene, mehke kože.

Kot pri večini kozmetičnih terapij je za učinkovito delovanje seveda potrebno terapijo večkrat ponoviti. Katera od treh je najbolj učinkovita? Kakor za koga, enim bolj pomaga olivno olje, drugim sol, tretjim eterično olje sivke. Časa, da izveste katera metoda bo najbolje učinkovala pri vas, pa je do pomladi še več kot dovolj. Uživajte v negovanju. ?

P.S.: Odličen učinek pri mehčanju poroženele kože na stopalih ima tudi Olje za nego po sončenju, ki vsebuje olivno olje, mandljevo olje, šentjanževko, eterično olje sivke, vitamin E, arašidovo olje, koruzno olje, beta karoten in eterično olje kamilice.