Ja, zima je tu in poleg rdečih ličk jo pogosto spremlja neprijeten občutek suhe kože na obrazu in telesu. Ta v hujših primerih lahko razpoka, se začne luščiti ali pa se celo vname (ekcem ali dermatitis).

Zaprtim ogrevanim prostorom se prav tako kot zimskim temperaturam ne moremo izogniti, ti pa kožo izžamejo in izsušijo. Ponujamo vam nekaj nasvetov, s katerimi lahko tudi v zimskem obdobju ohranite prožno in vlažno kožo.

1. Kreme na oljni osnovi

Imate vlažilno kremo s katero ste v pomladnih in poletnih mesecih zadovoljni, kar naenkrat pa ste dobili občutek, da ne deluje več? S kremo ni nič narobe, spremenili so se zgolj pogoji v katerih deluje. Poiščite kremo na oljni in ne na vodni osnovi (npr. Dnevna pomlajevalna krema 4 kids and us vsebuje več različnih vlažilnih olj).

2. Izogibajte se nege s 100% karitejevim maslom

Karitejevo maslo je izjemno priljubljeno in ima v toplejšem vremenu odlične okluzivne lastnosti, v zimskem obdobju pa se mu raje izognite. Ta namreč zapre kožne pore – koža ga ne vpije in navlaženost je zgolj površinska. V hladnem obdobju sta za uporabo veliko bolj primerni mandljevo in arganovo olje, pa tudi kreme, ki vsebujejo določen delež glicerina imajo odličen vlažilni učinek.

3. Koža na rokah

Koža na rokah je tanjša kot na večini predelov telesa in vsebuje precej manj lojnih žlez. Zato v hladnem in suhem vremenu težje zadrži vlago, pogosteje se poškoduje in srbi. V hladnem vremenu oblecite rokavice – najbolje bombažne, saj volnene lahko povzročijo draženje.

4. Izogibajte se mokrim rokavicam in nogavicam

Mokre rokavice in nogavice lahko dražijo kožo in povzročajo srbenje, razpoke, rane ali celo dermatitis.

5. Hidratacija

Ne samo koži, tudi celotnemu telesu je potrebno zagotoviti dovolj tekočine. Pitje tekočine sicer nima neposrednega vpliva na kožo, pa vendar pozitivno vpliva na zdravje, kar se nenazadnje odraža tudi na koži.

6. Izogibajte se pilingu

Če imate suho kožo se izogibajte grobim obraznim pilingom. Prav tako pozabite na maske in tonerje na alkoholni osnovi, saj ta še dodatno izsuši lojne žleze.

7. Vroča kopel? Nikar!

V hladnem zimskem vremenu je namakanje v vroči kopeli ena najljubših metod za sproščanje. Prijetno, ni kaj, vendar vroča voda poškoduje lipidno pregrado in povzroča dehidracijo kože. Vročo kopel nadomestite z mlačno, v vodo pa dodajte ovseno kašo ali sodo bikarbono in tako pomagajte koži, da se razbremeni. Po kopeli kožo nahranite z losjonom ali oljem za telo (npr. Olje za nego po sončenju 4 kids and us).

Nakup >> dnevna pomlajevamla krema 4KIDSANDUS