Ko sva postavljala na noge najin produkt sva bila mnenja, da bo izbira imena blagovne znamke najlažji del mozaika celotnega projekta. Eno ime pa že izbereš, a ne?

Zmota! Ime blagovne znamke je enako imenu, ki ga ob rojstvu podelimo otroku – enkrat za vselej. V svojega otroka se zaljubimo že prvo sekundo po rojstvu, kljub vsemu pa otrok odraste, ime pa ostane. Nekateri v čustveni evforiji pozabijo na to pomembno dejstvo. Tako kot odraste otrok, raste in odraste blagovna znamka, zato je ime, ki ga spremlja med odraščanjem, še kako pomembno. Mali Pikec je nekaj povsem drugega kot veliki Pikec.

Ime blagovne znamke smo izbirali dvakrat. Prvič z organiziranim »brainstormingom«, kjer smo izbirali med večimi možnostmi. Izbrali smo ime, ki je nekako najbolj utelešalo najine vrednote. Naše navdušenosti nad imenom pa ni delil Inštitut za intelektualno lastnino. Ime je bilo preveč splošno, da bi ga lahko zaščitili kot ime blagovne znamke. Prvi izbor je tako padel v vodo.

V ravno pravem trenutku naju je splet naključij pripeljal na Kreativno večerjo v Trbovlje, kjer sva spoznala ‘copywriterko’ Tadejo Bučar in grafičnega oblikovalca Gregorja Žaklja. Hitro smo se dogovorili za sodelovanje in še tisti večer sva prejela obširno anketo, v kateri sva opisala najine vrednote, družino in najin pogled na dogajanja okoli nas… Po mesecu ali dveh zatišja smo se ponovno srečali in predlagano ime blagovne znamke skupaj s celostno grafično podobo nama je vzelo sapo. Blagovna znamka – to smo mi, torej – (4 kids and us – štirje otroci in midva ali za otroke in nas) je dobila svoje ime in sodobno celostno grafično podobo. V obeh je zajeto bistvo najinih vrednot – tisto v, kar verjameva. Vse ostalo je zgodovina …