Izbira pravega šampona je še kako pomembna. Nega lasišča se začne že pod tušem, če smo izbrali pravi šampon in balzam, primeren za potrebe našega lasišča, si bomo naredili medvedjo uslugo.

Zakaj mi izpadajo lasje?

Izpadanje las je vse pogostejši problem, ki je navadno več faktorski (stres, hrana, hormoni, bolezni in težave lasišča, pomanjkanje vitaminov in mineralov, …). Ampak obstajajo snovi, s katerimi lahko stanje izboljšamo, med drugimi so to vitamini in minerali. Namreč, če jih primanjkuje, je lahko posledica tega izpadanje las, zato je potrebno zagotoviti zadostne količine vitaminov in mineralov, hkrati pa so pomembni za normalno delovanje celic in rast las.

Potrebna pa je tudi dobra prekrvavitev lasnih mešičkov, za kar poskrbijo nekatere sestavine v šamponu.

Kako lahko krepimo lase?

Od znotraj. Potrebna je uporaba snovi, ki penetrirajo v lasne mešičke in jih spodbudijo k proizvodnji osnovnega gradnika las – keratina. Hkrati lahko uporabljamo snovi, ki nadomeščajo že izgubljene proteine – rastlinski proteini.

Sestavine v 4kidsandus tekočem šamponu za krepitev in rast las

Šampon vsebuje nežna čistilna sredstva, ki ne dražijo in ne izsušujejo lasišča, ampak ga le nežno očistijo. Med aktivnimi sestavinami pa so rastlinski proteini, vitamini, kofein in ekstrakt rožmarina.

Katere sestavine so posebne?

1. Niacinamid

Lahko izboljša prekrvavitev in pretok hranil v lasnih mešičkih, ter hkrati poveča gostoto las. Naj bi tudi zmanjšal vnetje lasišča, ki ga povezujejo z izgubo las. Niacinamid tudi poveča sintezo keratina.

2. Biotin/vitamin B7

Ga pogosto priporočajo kot prehransko dopolnilo za krepitev las, saj je eden od simptomov pomanjkanja biotina ravno izpadanje las. V dveh študijah so dokazali, da je uživanje biotina pripomoglo k boljši rasti in manjšemu izpadanju las. Biotin je pomemben pri sintezi keratina, ki pripomore, da so lasje močni in zdravi.

3. Kofein

Nanos kofeina na lasišče lahko pripomore k manjšemu izpadanju las in boljši rasti. Kofein izboljša prekrvavitev lasnih mešičkov in pripomore, da lasje rastejo hitreje, so močnejši in videti bolj zdravi.  Hkrati pa so ugotovili, da kofein spodbudi, da so korenine daljše in širše, kar posledično pomeni, da bodo lasje kasneje izpadli. Kofein spodbuja rast mehkejših in bolj sijočih las, saj zaradi vsebnosti flavonoidov (antioksidanti), spodbuja obnovo las.

4. Hidrolizirani proteini pšeničnih kalčkov in volčjega boba

Manjše molekule, ki so sposobne penetrirati v lasno korenino, nadomestijo izgubljene proteine in okrepijo las od znotraj. Pripomorejo tudi k boljšemu zadrževanju vlage in večji elastičnosti, kar posledično pomeni, da so lasje bolj mehki in sijoči.

Hidrolizirani proteini pšeničnih kalčkov zmanjšajo poroznost las, jih naredijo močnejše od znotraj, kar se kaže tudi v lažji sposobnosti oblikovanja las. Povečajo sposobnost sprejemanja in zadrževanja vode znotraj lasu ter zmanjša lomljenje in vozlanje, lasje pa so videti bolj polni.

Torej, šampon za krepitev in rast las in balzam za krepitev in rast las vsebuje kar nekaj sestavin, ki spodbudijo rast las, okrepijo lase, da imamo na koncu kar se da zdrave in polne lase. Če ste se našli v katerem od opisov zgoraj, vam priporočamo, da preizkusite šampon za krepitev in rast las, ter se sami prepričate o zgoraj navedenih lastnostih.