Iščeš in iščeš in iščeš tisto čudežno kremico, s katero se namažeš in nadloga imenovana celiulit bo izginila? In to za vedno?! No, tega ni. ? Ne obljubljam nečesa nemogočega, lahko pa podelim svojo zgodbo in ti pomagam, da boš bolj samozavestna in ponosna na svojo lepo, napeto kožo.

Nekje sem prebrala, da celulit pesti od 80 do 90 odstotkov žensk, izogniti pa se mu ne morejo niti moški. Izrazitost celulita je odvisna od odstotka telesne maščobe v telesu in ni povezana s telesno težo. Višji kot imaš indeks telesne mišične mase, manj izrazit je celulit. Kopičenje maščobnega tkiva upočasnjuje prekrvitev, posledica pa je slabša presnova in propadanja veznega tkiva, ki se odraža kot pomarančasta koža oz. celulit. Ženske v povprečju vsakih deset let izgubimo 2,2 kilograma mišične mase in pridobimo 6,8 kilogramov maščobe. Ta svet ni pošten! ? Z leti se izrazitost celulita veča, kar pomeni, da se ga zagotovo ne bomo znebile čez noč.

Ok, moja “anticelulitna” zgodba… Začela sem pri prehrani.
Uživam živila, ki imajo manj maščob in večjo količino vlaknin. Uživam mnogo, mnogo, mnogo več sveže zelenjave in več sadja kot sem ga nekoč. 
V prehrano sem dodala: brokoli, špinačo, grah, olivno olje, pomaranče, paradižnik, kumarice. Uživam oreške (mandlji, orehi), ki se borijo proti prostim radikalom, vendar ne pojem več kot 5 jedrc na dan.
Vsaj enkrat na teden (kar je menda še vedno premalo) jem ribe, ki so bogat vir omega-3 maščobnih kislin in ne vplivajo na zmanjšano prekrvitev telesa. Preprečujejo in zmanjšujejo napihnjenost maščobnega tkiva in izboljšajo celično strukturo. Kdor ne je rib – najboljši vir omega-3 je laneno seme. No, potem sem bel riž zamenjala za rjavega, testenine uporabljam polnozrnate, belo moko sem zamenjala s polbelo in jo kombiniram s pirino, polnozrnato, ajdovo, črno, ječmenovo, … Omnomnom. ?
Spijem vsaj 2 litra vode na dan, izogibam se sladkim pijačam, zmanjšati bi morala še kavo ker povečuje dehidracijo, ampak tega mi še ni uspelo doseči. Bom. Sem na poti.

Telovadba, telovadba, telovadba!
Brez aktivne telesne vadbe se je izrazitega celulita nemogoče znebiti. Začela sem s hojo vsak dan, s tem sem spodbudila cirkulacijo in povečala kondicijo. Po 1 mesecu sem pričela s tekom, postopoma sem tek nadgradila (hitreje, dlje, …). Tečem vsaj 1-2x tedensko v poletnem času, pozimi pa 2x tedensko obiskujem aerobno vadbo.

Masaža
Redna masaža je odlična za glajenje celulita, pri tem pa redno uporabljam naše Mleko proti celulitu. Ta pospeši cirkulacijo, stanje kože pa se hitro izboljša. Postane bolj čvrsta! Ampak upoštevati moramo, da je potrebno za dolgotrajno odpravo celulita več kot samo krema in brez vseh naštetih nasvetov pač ne bo šlo.

Moj celulit se je nalagal več kot 10 let (v bistvu ne vem če ne celo 20 let – OMG ?). Itak sem preizkusila že kar nekaj krem in se vsakič ob pogledu v ogledalo prepričevala, da bo kremica naredila vse. Nekje po 14 dneh sem nad kremami obupala in se še naprej naprijetno počutila ob pogledu na svoja stegna in zadnjico. Zato sem, ko sva z Juretom pričela načrtovati recepturo za Mleko proti celulitu, komaj čakala, da postanem pravi poskusni zajček. No, pri 20 letih na 20 podlage se ob pogledu v ogledalo nisem več slepila, da bo Juretova čarovnija stopila celulit. A dokaj kmalu sem opazila površinske spremembe na koži in ob tem dobila voljo, da se s celulitom spodem še globinsko – trajnejše. In mi je uspelo.

Na celulit sicer zdaj gledam kot na povsem naravno reč in nekaj za vzorec ga pa ja mora biti. A če primerjam svojo kožo izpred dveh let in danes, je stanje prav zares neprimerljivo. Koža se je izjemno izboljšala, jaz pa z njo postala še bolj vesela in zadovoljna s sabo.

Vanja

p.s. preverite tudi recept piling proti celulitu meni pomaga ? AKCIJA brez celulita do poletja – 1+1 GRATIS