Nekaj koristnih nasvetov kako skrbeti za lase, ki so se mastijo a konice ostajajo suhe.

Priznajmo, verjetno vse sanjamo o poskočni, sijoči, mehki pričeski, ki plapola na glavi modelke z Instagrama. Vendar pa – če nisi ena izmed nemnogih srečnic, ki jim seveda od srca privoščimo – tega ne boš dosegla čez noč. Sploh pa ne, če vsak mesec zamenjaš šampon in nimaš pojma, s čim si pravzaprav peniš glavo.

Pa začnimo pri osnovah. Kakšna je tvoja koža? Najverjetneje ne izključno mastna ali suha. Najpogostejši tip kože je namreč mešan – in popolnoma enako velja za tip las, draga moja. Če za nego kože uporabljamo raznorazne kozmetične produkte, namenjene specifičnemu predelu telesa, letnim časom, hormonom, zakaj pri negi las posplošujemo na: ‘mastni lasje’, ‘normalni lasje’, ‘suhi lasje’? Kaj sploh so normalni lasje? Z uporabo napačnih šamponov oziroma napačno uporabo pravih šamponov lahko že tako zapleteno strukturo lasišča zapletemo še bolj. Od lasnega mešička do lasne konice pa je še dolga pot – tudi, če je las kratek. Če se tvoje lasišče hitro masti ali pa je mogoče izsušeno in srbeče, to ne velja nujno tudi za tvoje konice. Ko po enakem postopku neguješ tako lasišče kot lasne konice, zato najverjetneje prvemu ali drugim delaš škodo.

Kako negovati lase, da se bo lasišče manj mastilo, hkrati pa konice ne bodo slamnate? Oziroma da bodo lasne konice kvalitetno navlažene in sijoče, lasišče pa globinsko očiščeno?

Najpogostejši mešan tip las, s katerim se po naših izkušnjah srečujete, je kombinacija mastnega lasišča in suhih konic. Najpomembnejši nasvet: začni uporabljati neagresiven šampon brez parabenov, SLS,… To so kemične sestavine v mnogih šamponih, ki lasišče sicer kratkotrajno očistijo, vendar pa ga močno razdražijo in na dolgi rok niso niti zdrava niti učinkovita izbira. Pri uporabi agresivnih šamponov zelo močno trpijo tudi konice las, ki se mnogokrat iz upora pač prelomijo. Naravni in nežnejši šamponi se ti mogoče zdijo preblaga izbira za čiščenje mastnih korenin, vendar verjemi – rezultati bodo dolgoročnejši, vidnejši in tudi bolj zdravi. Črn šampon je zato idealna izbira za tvoje mastne lase. Sestavljen je iz bogatih in naravnih aktivnih sestavin, ki vzajemno ustvarjajo učinke, potrjene s strani lasnih strokovnjakov. Črno aktivirano oglje bo tvoje lasišče kakovostno očistilo, bio-kokosovo olje pa utrdilo lasne korenine. Pika na i je vsebnost eksotičnega ilang ilanga, ki spodbuja rast las. Ob redni uporabi črnega šampona se bodo tvoji lasje torej manj mastili. Skoraj zagotovo boš podaljšala čas med potrebnimi umivanji las – če si si do sedaj morala lase umivati enkrat na 2 dni, bodo sedaj brez umivanja zdržali 3 ali celo 4 dni. Ploščica šampona ti bo ob redni uporabi služila do dva meseca (čas se razlikuje glede na gostoto tvojih las ter pogostost uporabe).

Kaj pa suhe, slamnate konice? Izberi kakovosten balzam z naravnimi sestavinami in blagodejnimi olji, ki bodo odlično nahranila tvoje lase. Priporočam ti balzam, ustvarjen iz skrbno izbranih olj in masla. Njegova kakovostna sestavinska struktura je bogatejša od vsebine štirih 250ml tekočih balzamov! Limona, karite, kokos, ilang ilang in kakav odlično negujejo lasne konice, naredijo lase mehke in sijoče. Zaradi eteričnih olj bodo tvoji lasje božansko dišali, pa še z lahkoto se boš počesala takoj po umivanju. Poslovi se od slame na glavi in izpadanja las.

Za rezultate pa je pomemben tudi pravilni način uporabe in kombiniranja izdelkov za čiščenje in nego las. Naj te trdo agregatno stanje ne prestraši! ? V bistvu je super, ker lahko porabiš natanko toliko izdelka, kolikor ga potrebuješ – ne more se ti ‘politi’, kot tekoči šampon. Pa še za potovanja so naše ploščice zelo priročne, saj jih lahko na avion neseš kar v ročni prtljagi ?  Črni šampon se peni popolnoma enako kot tekoči šamponi. Ploščico zmočiš, jo ‘potegneš’ direktno po lasišču (število nanosov je odvisno od gostote las), speniš z rokami in spereš.  Prosim, šampona nikar ne nanašaj vsepovprek! Le dobro ga vmasiraj v lasišče, med splakovanjem pa se bo v manjši meri razlil tudi po konicah. Po uporabi šampona pa črni balzam velikodušno natri na lasne konice (nikar ga ne nanašaj na lasišče!), počakaj kakšno minutko in speri.

S črnim šamponom in balzamom je zadovoljnih 99,8% rednih uporabnikov. Vendar pa, kot sem že napisala – rezultati ne pridejo čez noč. Lasišče se mora ‘navaditi’ na drugačne in naravne sestavine, za kar običajno potrebuje en mesec, redko več. Splačalo se ti bo.