Smo družbeno odgovorno podjetje, zato vas razvajamo na naš račun. ? Našim prvim kupcem do 30.11.2015 smo podarili domače trdo milo.

Izdelava samega mila sicer ni huda znanost, kljub temu pa zahteva nekaj znanja in prakse in v nas prav zares prebuja občutek mojstrstva in obrtništva. Ena čudovitih prednosti izdelave mil je njihova sestava, ki jo lahko spreminjamo po lastni želji, med drugim pa gre za zelo kontroliran proces, pri katerem so vse niti v naših rokah.

Milo za darilo je treh vrst (vašemu naročilu do 30.11.2015 bomo dodali enega izmed naštetih):
hipoalergeno otroško milo: za nego nežne in občutljive otroške kože, brez dodanih umetnih parfumov in eteričnih olj;
poživljajoče milo s kavo: pospešuje kapilarno prekrvitev, hitreje prehranjuje celice, deluje poživljajoče in pomaga pri hitrejšem razstrupljanju telesa;
milo s produkti kranjske sivke (med in ekstra deviški čebelji vosek): obstojno in nežno, za nego občutljive kože, njegova posebna sestava koži omogoča dihanje, je ne draži, jo neguje in vlaži.

Skupne sestavine vseh mil so:
– Oljčno olje: po umiljenju* z NaOH so poskrbi za nežne, goste in spolzke mehurčke.
– Kokosovo olje: po umiljenju je odgovorno za penjenje in večje mehurčke.
– Palmovo olje: nadomestilo za svinjsko mast in goveji loj, po umiljenju pa poskrbi za nežno in gladko strukturo mila.

Sestavine posamičnega mila:
– Čebelji vosek: milu daje sijaj in trdoto ter zmanjšuje nadležno reakcijo, ki ji pravimo pepel.
– Med: naravni antioksidant, ki vlaži kožo, širi kožne pore, zadržuje vlago, ter pomaga pri hidraciji kože.
– Kava: vazokonstriktor, ki pospešuje kapilarni krvni obtok.

*Umiljenje je reakcija med natrijevim hidroksidom (NaOH) in trigliceridi, ki jih vsebujejo vse živalske in rastlinske maščobe. Trigliceride hidroliziramo in s tem ustvarimo natrijevo karbokslilno sol. Čisti NaOH (natrijev hidroksid) je strupen in jedek, vendar se v samem procesu izdelave umili. Naši predniki so na primer za izdelavo mil uporabljali izjemno alkalen pepel bukovih drv. A ker je v današnjih časih trend ogrevanja povsem drugačen kot pred petdesetimi leti, je čisti bukov pepel praktično nemogoče kupiti, prav tako bi bila z njegovo uporabo vprašljiva ocena ustreznosti, ki jo imajo vsi naši izdelki. Vsako naše milo se stara vsaj mesec dni, v tem mesecu pa poteka aktivna reakcija med maščobami in natrijevim hidroksidom (umiljenje).

Jure