Niste prepričani kateri tip kože imate? Je vaša koža na obrazu suha, mastna, mešana? Ta preprosti preizkus vam bo postregel prav s to ugotovitvijo.

Preizkus:
1. Temeljito si umijte obraz.
2. Čez 2 uri na čelo, nos, lica in brado narahlo pritisnite peki papir.

Rezultati:
1. Masten madež na celotni površini papirja: mastna koža.
2. Na papirju ni sledi: suha in normalna koža.
3. Odtis nosu in čela je v obliki črte T: mešani tip kože.

Priporočila:

Mešani tip kože pomeni, da je ta mehka in gladka, neobčutljiva in dobro prekrvavljena. Pore so komaj opazne in zelo redko se pojavijo ogrci ali mozolji. Ta tip kože potrebuje temeljito in skrbno nego.

4KIDSANDUS nasvet: Za čiščenje uporabljajte črno milo ali belo milo.

Masten tip kože pomeni, da se ta sveti, pore so zelo opazne. Dobra novica je ta, da se ta koža stara počasneje. Pri tem tipu kože ne posegajte po agresivnih pilingih, losjonih oz. izdelkih ki kožo razmastijo, saj to še pospešuje proizvajanje loja.

4KIDSANDUS nasvet: Uporabljate blaga sredstva za umivanje, ki kože ne izsušujejo, kot je naprimer črno milo 4kidsandus. Za nego uporabljajte rahlo pomlajevalno kremo, ki kožo nahrani, primerno vlaži in neguje (lahko zjutraj in zvečer).

Suh tip kože pomeni, da imate občutek, da je vaša koža prenapeta ali pogosto občutljiva. Morda nagnjena k rdečici ali luščenju. Če ste zgolj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno imate suho kožo. Ta tip kože je bolj nagnjen h gubanju, saj mu primanjkuje prožnosti.

4KIDSANDUS nasvet: Kožo negujte z olji in kremami, ki imajo visok odstotek kakovostnih maščob in olj. Takšna je Dnevna pomlajevalna krema 4kids and us. Njena bogata formula masel in olj bo nahranila suho kožo kot je treba. Za nego izjemno suhih predelov kože pa uporabite kakovostna mazila. Mazila se od krem razlikujejo po tem, da vsebujejo zelo majhen delež vode oz. je sploh ne vsebujejo, kot na primer Mazilo za suho in problematično kožo 4kids and us. Mazila so narejena iz različnih masel in olj, so bolj kompaktna, občutek na koži po nanosu pa je zelo svilnat.