Sodobna ženska je nenehno v akciji. Služba, otroci, obveznosti, gospodinjska opravila (v kolikor zanje niste zadolžili boljše polovice) in imamo divjanje kar naprej. V boju proti celulitu pa to divjanje ravno ne pomaga, celo prav nasprotno. Pomanjkanje časa je ena največjih tegob, ki nas pestijo v vsakdanjem življenju, a vzeti si čas zase, je tudi pri spopadanju s celulitom ena ključnih reči.

Če ste se celulita resno lotili, potem zagotovo že imate domačo shrambo napolnjeno z živili, ki pospešujejo presnovo, izboljšajo prebavo, razstrupljajo organizem in okrepijo krvni obtok. Opremili ste se tudi s kremo proti celulitu, ki vam bo pomagala pri opravljanju s to nadlogo. V naši trgovinici lahko izberete Mleko proti celulitu, ki ga dobro vtrete na prizadete dele telesa zjutraj in zvečer. Z dodatno masažo pospešite prekrvitev, ki koži doda mehkobo, svilnatost in lepši videz. Potem pa dodamo še najtežji kamenček v mozaiku – telesno aktivnost. Kjer poleg discipline potrebujete vztrajnost, potrpežljivost in čas samo zase.

Način življenja, ki je po eni strani bolj preprost, po drugi pa vse kompleksnejši, nas je enostavno posadil na zadnjo plat. Vse več je služb, tudi v industriji in kmetijstvu, ki ne zahtevajo pretiranega fizičnega naprezanja. Rezultati modernizacije pa se slej kot prej pojavijo na našem telesu, najprej v obliki povečane telesne teže in povišanega holesterola, ki kasneje vodijo v poslabšanje splošnega zdravstvenega stanja.

Vsaka telesna aktivnost je zato boljša kot nič in vaj proti celulitu je ogromno. Mi jih bomo razdelili na dva dela: prvi del zajema fizično aktivnost na prostem, v primeru slabega vremena pa lahko aktivnosti izvajate tudi v popolnem udobju vašega doma.

Telesna aktivnost na prostem

Namensko se bomo izognili načinom vadbe, ki zahtevajo visoke finančne vložke in se posveili aktivnostim, s katerimi ne boste bistveno oslabili vašega družinskega proračuna, boste pa zagotovo oslabili videz celulitnih oblog zadnjice in stegen.

Tek
Pričnite počasi, ne pretiravajte. Na začetku pretecite tri kilometre na dan. V kolikor se pojavi šibka sapa ali bolečine v mišicah in sklepih, vključite hojo, vaš cilj pa naj ostane nespremenjen – 3 kilometre. Po tednu dni povečajte tempo ali distanco. Ne obupajte prehitro, mišična vlakna se bodo dokaj hitro okrepila, maščobe pa se bodo pričele topiti šele nekje po treh tednih rednega teka. Tek pospešuje krvni obtok, tudi v kožnem tkivu, izboljša presnovo ter topi odvečne maščobne obloge. Po teku zadnjico in noge zmasirajte z Mlekom proti celulitu 4kidsandus.

Rolanje ali drsanje
Zagotovo najboljša izbira vadbe v boju proti celulitnim oblogam zadnjice in beder. Naravna pozicija nog in zadnjice je idealna podpora pri topljenju celulitnih in maščobnih oblog omenjenih predelov. Še ena prednost je ta, da sta za večino žensk drsanje ali rolanje bolj zabavna od teka. Po rolanju ali drsanju zadnjico in noge zmasirajte z Mlekom proti celulitu.

Kolesarjenje
Čeprav ga nekateri vaditelji v boju proti celulitu ne priporočajo, izkušnje govorijo, da se tudi s kolesarjenjem uspešno stopi dobršen del maščobnih in celulitnih oblog. Za začetek si zadajte skromen cilj: 10 km je več kot dovolj in je razdalja, ki jo boste premagali v prej kot v eni uri. Pogosto lahko kolo zamenja avto pri vsakodnevnih opravilih in združite prijetno s koristnim, torej? ?

Planinarjenje
Slaba lastnost planinarjenja je zagotovo ta, da vzame precej več časa, dobra pa, da vanjo lahko vključite celotno družino. Hoja v hrib je podobna hoji po stopnicah, z njo obremenjujemo stegenske ter zadnjične mišice. Svež zrak, pospešen srčni utrip, boljša prekrvitev pa so še dodatni dejavniki vpeti v detoksikacijo telesa, v katero je vključena tudi presnova celulita.

Vaje med štirimi stenami

Muhasto vreme nam lahko prepreči telesno aktivnost na prostem. Nič zato, naj nam vreme nikar ne vzame motivacije in odvrne os zastavljenih ciljev. Celulitu se lahko upremo tudi z enostavnimi vajami v varnem zavetju našega doma.

Smuk
Postavite se v čepeči položaj smukača. Z nežnim pozibavanjem (ne počepi) simulirajte smukaško progo. Da razblinite monotonost v vajo vključite zavoje in posamezen poskok. V položaju poskušajte vzdržati vsaj minuto in pol. Vajo ponovite trikrat. Mogoče se vam zdi vaja preveč enostavna, a poskusite, vaše mnenje se bo hitro spremenilo. Pekoče stegenske in zadnjične mišice zmasirajte z Mlekom proti celulitu.

Slalom
Še ena preprosta in učinkovita ‘hišna’ smučarska vaja. Na tla preprosto položite zvito brisačo, lahko tudi vrvico, ter jo preskakujte levo in desno. V en sklop vključite tri ponovitve po 30 poskokov. Število sklopov prilagodite svoji telesni pripravljenosti. Pekoče stegenske in zadnjične mišice po koncu vaje zmasirajte z Mlekom proti celulitu.

Počepi
Preproste stvari so običajno najbolj učinkovite. Počepe lahko izvajate praktično vsepovsod: v službi, doma, v naravi … Pri počepih sodelujejo tako rekoč vse stegenske mišice, mečne mišice in mišice na zadnjici. Pregloboki počepi negativno vplivajo na kolenske sklepe, zato ne pretiravajte. En sklop naj zajema tri ponovitve po 12 -15 počepov. Sklop prilagodite vaši telesni pripravljenosti. Pekoče stegenske in zadnjične mišice po koncu vaje zmasirajte z Mlekom proti celulitu 4kidsandus.

Še vedno mislite, da celulita ni mogoče premagati? Malenkostna sprememba življenjskih navad in prehrane, v kombinaciji s fizično aktivnostjo in masažo z anticelulitnim mlekom, bo celulit zagotovo zmanjšala in ga v najboljšem primeru tudi odpravila. Pogumno v spremembe! ?