FAQ

So res vsi izdelki naravni?
Znak kakovosti Aromacert® uradno zagotavlja, da je kozmetični izdelek zasnovan iz 100% naravnih sestavin, pri čemer je uporabljena najmanjša še učinkovita koncentracija konzervansov. Vsi izdelki 4 kids and us so brez parabenov, sintetičnih parfumov, aldehidov, formaldehidov in ftalatov, ker kreme in mazila polnimo v stekleno in aluminijasto embalažo ter na ta način preprečimo penetracijo bisfenola A in podobnih nevarnih spojin iz plastike.
Ali je za čebele, katerih produkte se uporablja dovolj dobro poskrbljeno?
Čebele našega čebelarja se pasejo v zdravem okolju, v neokrnjeni naravi, brez bližnje prisotnosti težke industrije, ki bi onesnaževala zrak, zemljo ali vodo. Za naraven habitat, v katerega je umeščen čebelnjak, je značilno strmo pobočje, ki preprečuje intenzivno kmetijstvo in z njim povezano uporabo fitofarmacevtskih sredstev. V primerjavi z drugimi medenimi predeli Slovenije je izredna umrljivost čebel na tem področju zelo nizka oz. ničelna. Čebelam se nikoli ne odvzema medičine in je poskrbljeno, da imajo dovolj hrane. Za izdelavo produktov 4 kids and us se uporabljajo izključni pridelani viški.
Kakšne so ob uporabi izdelkov možnosti alergij?
Ne delamo si utvar. Vsaka naravna snov je potencialno alergena, tudi čebelji produkti. Z uporabo čebeljih produktov iz lokalnega okolja preprečujemo vnos čebeljih presnovnih produktov rastlin, ki niso značilne za našo okolje. Večletno preizkušanje na naših otrocih nam je pomagalo pri osnovanju hipoalergenega mazila (Mazilo za suho in problematično kožo), a tudi vsi ostali izdelki so testirani na številnih prostovoljcih z zelo občutljivo kožo (ob privolitvi staršev so izdelke preizkušali tudi otroci). Vse formulacije, četudi povsem konvencionalne in oceni ustreznosti primerne, ki se pri testiranju niso izkazale, smo izločili iz proizvodnega in prodajnega programa.
Bo mazilo za suho in problematično kožo pozdravilo atopični dermatitis?
Ekcem ali atopični dermatitis je kronično vnetje gornjega epitelija kože in je alergijskega porekla, ki zahteva vsakodnevno nego. Etiologija ni povsem jasna in je skupek več medsebojnih dejavnikov, ki povzročajo motnje imunskega sistema. Kljub vsem raziskavam in sodobnim metodam zdravljenja, atopijskega dermatitisa zaenkrat še ne moremo v celoti pozdraviti, lahko pa se v teh dveh letih, kolikor ponavadi trajajo simptomi, osredotočimo na lajšanje posledic in odstranitev povzročitelja. V primeru alergije na otroška higienska sredstva uporabite trdo milo brez dodanih konzervansov in parfumov. Lahko ga dobite v naši prodajalni v Radečah ali nam pišite na info@4kidsandus.com in dogovorili se bomo za način prevzema. Mazilo za suho in problematično kožo 4 kids and us z okluzivnimi lastnostmi mazila kožo navlaži, s tem se prepreči sekundarno vnetje, tveganje okužb in ublaži simptome srbečice in izpuščajev. Učinkovito zdravljenje ponavadi zahteva večplasten pristop, ki vključuje tudi farmakološka sredstva, nego kože in izogibanje stresu, ki ponavadi sproža mehanizme.
Je olje za nego po sončenju priporočljivo za otroke?
Da, primerno je tudi za najbolj nežno otroško kožo. Priporočamo ga tudi za vsakodnevno uporabo v zimskih dneh.
Ali Mleko proti celulitu zares odstrani celulit?
Z ustvarjeno formulo Mleko proti celulitu izboljša videz površine kože, da postane pomaračasta koža manj vidna. Za popolno odpravo celulita pa priporočamo upoštevanje dodatnih nasvetov, ki smo vam jih pripravili v blog zapisu Kako se popolnoma znebiti celulita?
Kako učinkovita je Dnevna pomlajevalna krema?
Pomlajevalna krema za obraz odlično deluje že ob stiku s prvimi drobnimi gubicami okoli 20. leta in je primerna za uporabo vse do 50. leta starosti. Z dodano hialuronsko kislino, ki igra pomembno vlogo pri rasti in obnovi celic, krema uspešno preprečuje prezgodnje znake staranja. Vsebnost hialuronske kisline v naši koži z leti namreč upada, s tem pa so motene vezi z elastinom in kolagenom v kožnih celicah. Naloga hialuronske kisline je privabljanje vode v celično citoplazmo. Ena molekula hialuronske kisline nase veže 1.000 molekul vode. Posledično se krepi usnjica in se vrača čvrst ter mladosten videz kože. Krema vsebuje tudi mešanico naravnih olj, ki poskrbijo za vnos lipidov, trigliceridov, vitaminov in mineralov v celično citoplazmo ter njen organel. Uporabnice so nam zaupale, da po naši pomlajevalni kremici rada posega tudi boljša polovica. Pššššt ;) Seveda pa vsi vemo, da je staranje biološki proces, ki se mu ne more izogniti nihče na tem svetu. V kasnejših letih (po 50. letu starosti) zaradi pomanjkanja kolagena koža pri ženskah potrebuje drugačno strukturo. Zaradi sprememb v delovanju endokrinega sistema, smo spremembam v režimu samih biokemičnih procesov prilagodili tudi formulacijo nove kreme 4 kids and us, ki jo že razvijamo in je primerna za obdobje poznih srednjih let. Pride kmalu!
Ali bom ob uporabi pomlajevalne kreme izgubila gube?
Nobena čudežna krema ne more preprečiti staranja, zvrteti časa nazaj in nas pomladiti. Z Dnevno pomlajevalno kremo 4 kids and us pa lahko upočasnimo vidne znake gubic, medtem ko bodo lepotne (smejalne) gubice dlje časa ostale šarmantne.