vsebuje nenasičene maščobne kisline (oleinska, linolenska, palmitinska, stearinska, linolna kislina), vitamin E, fenole, karotene, skvalen, vanilinsko kislino, kofeinsko kislino, oleuropein, tirosol in katehol.
med presnovnimi procesi v koži se počasi spremeni v vitamin A. Pred radikali varuje celično DNK, zavira angiogenezo, proliferacijo in apoptozo celic. Deluje kot UV zaščita.
maščobni alkohol, ki se uporablja kot stabilizator emulzije ter povečuje njeno viskoznost. Na koži daje blažilni občutek.
zadržuje vlago, ter preprečuje zamašitev kožnih por. Ustvarja prijetno svilnato teksturo.
vsebuje kapsaicin, ki pospešuje prekrvitev, sprošča mišice in zmanjšuje bolečino.
ima antimikotične, antibakterijske in antiseptične lastnosti.
vsebuje številne nenasičene maščobne kisline (omega-3, -6, -9), ki regenerirajo kožno strukturo, ščitijo celične membrane, ter imajo pomirjajoč, vlažilni in zaščitni učinek.
vsebuje mešanico maščobnih kislin, ki preprečujejo izhlapevanje vlage.
čisti kožo in osvežuje.
je antirevmatik, antiseptik in diuretik.
razstruplja, pospešuje krvni obtok, preprečuje krče in nastanek krčnih žil. Ima hladilne lastnosti.
preprečuje nastanek mastne kože in videz celulita.
vsebuje monoterpenske ogljikovodike, ki razstrupljajo in pospešujejo krvni obtok v kapilarah.
poživlja, lajša bolečine in otrplost mišic.
pomirja, deluje kot antiseptik in analgetik.
s svojim značilnim vonjem pospešuje prekrvitev.
naravni antibiotik, antiseptik in pomirjevalo. spodbuja imunski sistem k hitrejši regeneraciji razdražene kože.
vsebuje vitamine B, vključno z niacinom, tiaminom in pantotensko kislino, ki so pomembni dejavniki zdrave kože. ima močne antioksidativne lastnosti.
rastlinskega izvora in ima predvsem antioksidativno, hipoholesterolemično in hipolipidemično delovanje. Deluje kot sredstvo za odstranjevanje odmrle kože.
absorbira vodo iz okolice (je higroskopičen), zato je pomemben vlažilec kože. Najpogosteje se pridobiva iz palmovega ali kokosovega masla, je pa tudi stranski produkt izdelave trdega mila.
večnamenska surovina, ki deluje kot ko-emulgator, vlažilec in topilo. Učinkovito preprečuje kolonizacijo kvasovk in bakterij v olju ali vodi.
monoglicerid rastlinskih maščobnih kislin, ki ga uporabljamo kot emulgator in stabilizator. poleg tega pomirja in vlaži podkožno tkivo.
emulgator rastlinskega izvora, ki ponuja več ključnih prednosti v primerjavi z drugimi emulgatorji. V podatkovni bazi Cosmetics Ingredients spada v zeleno kategorijo.
ima izjemno sposobnost zadrževanja vode v celicah. Deluje kot lubrikant, sodeluje v procesih nastajanja kolagena in elastina in je ključna komponenta zdrave kože.
dobro topno polarno olje. je blago viskozno in se uporablja kot osnovno olje za kreme za nego kože. prispeva k izboljšanju mazljivosti formulacije.
pridobivamo ga iz kokosovega olja in glicerina. Zaradi specifične sestave maščobnih kislin vlaži in pomirja kožo ter popravlja s celulitom poškodovano površino kože.
ekstrakt kompleksnih maščob (oleinske kisline, stearinske kisline, palmitinske kisline, linolenske kisline in arahidinske kisline), ki negujejo in vlažijo kožo, pomagajo gladiti gube in izboljšajo elastičnost kože. Je bogato z vitamini (A, E in F), minerali in beljakovinami.
antioksidant rastlinskega izvora, ki na prizadetih mestih pospešuje prekrvitev ter zmanjšuje prisotnost celulita.
vsebuje manj maščob kot ostali orehasti plodovi. Maslo je bogato z nasičenimi maščobnimi kislinami ter minerali kot sta železo in cink. ključna sestavina kokosovega Masla je lavrinska kislina, ki ima močan antivirusni in antibakterijski potencial. Cink v kokosovem maslu blaži simptome suhega draženja kože, železo pa stimulira procese izločanja kolagena, ki je glavni gradnik zunajceličnega matriksa in skupaj s keratinom vpliva na čvrstost ter elastičnost kože.
vsebuje visoke vrednosti omega-3 in omega-6 nenasičenih maščobnih kislin.
naravni polisaharid, ki ga pridobivamo s fermentacijo bakterije Xanthomonas campestris in sladkorja. Je naravno gelirno sredstvo in stabilizator emulzije.
aromatik, ki nevtralizira neprijeten vonj olj in ga pridobivamo iz lupine citrusov.
vsebuje številne vitamine (A, E, C in B kompleks), minerale (kalcij, kalij...) in antioksidante. Ima izjemne blažilne lastnosti in je znan po svoji regenerativni sposobnosti. Mehča in vlaži kožo, zmanjšuje gube, varuje in obnavlja kožne celice ter preprečuje njihovo degeneracijo. Ščiti pred poškodbami povzročenimi z UV žarki.
vodotopna sol, ki jo najdemo v janežu ali komarčku.
anorganska komponenta za uravnavanje pH vrednosti izdelka.
natrijeva sol levulinske kisline in ga uporabljamo kot konzervans in sredstvo za utrjevanje. Ščiti pred razvojem mikroorganizmov v formulaciji. V podatkovni zbirki Cosmetics Ingredients je uvrščen na seznam zelenih konzervansov.
vsebuje vitamine A, B1, B2, B6 in E. Olje pomirja, zmanjšuje občutek srbečice in razdraženosti.
vsebuje hipercin, kožo pomirja ter lajša simptome opeklin.
vsebuje visoke vrednosti vitaminov C in A ter je odlično za nego občutljive kože. Odlično regenerira rahlo postarano kožo.
močan antioksidant, ki nenasičene maščobne kisline v kožnih celicah ščiti pred oksidacijo.