Zakaj ni dobro spati z mokrimi lasmi

Zakaj ni dobro spati z mokrimi lasmi

May 31, 2023Vanja Rainer
Danes bi radi osvetlili pomembno temo, ki se tiče naše vsakodnevne rutine nege las.

Govorili bomo o tem, zakaj ni dobro spati z mokrimi lasmi.
 
Mnogi med nami morda ne vedo, ima ta navada lahko negativne posledice za naše zdravje las in kakovost spanja. Zato vas vabimo, da preberete naslednje razloge in preizkusite zdrave navade za ohranjanje čudovitih las.

1. Zdravje las:

Mokri lasje so občutljivi in ​​krhki, kar povečuje možnost poškodb, lomljenja in izpadanja las. Spanje z mokrimi lasmi lahko poslabša stanje las, saj se med spanjem lasje večkrat prepognejo, zapletejo, zaležijo. Da bi ohranili močne in zdrave lase, je ključno, da lase popolnoma posušimo pred spanjem.

2. Težave z lasiščem:

Vlažni lasje ustvarjajo idealno okolje za razvoj bakterij in glivic, kar lahko privede do srbenja, draženja in celo okužb lasišča.

Posušeno lasišče je zdravo lasišče, zato je pomembno, da je lasišče suho pred spanjem. Tako se boste izognili neprijetnim težavam z lasiščem.

3. Slaba kakovost spanja:

Mokri lasje lahko vplivajo na kakovost spanja. Hladnost in nelagodje, ki ju povzročajo mokri lasje, lahko motita spanje. Poleg tega se mokri lasje težje sušijo, kar lahko povzroči, da se vzglavnik navlaži. To pa lahko vodi do neprijetnega spanca in prebujanja sredi noči. 

4. Poškodbe las:

Spanje z mokrimi lasmi lahko povzroči lomljenje in razcepljene konice. Trenje mokrih las ob vzglavnik ali blazino lahko poškoduje lase in vodi v slabšo kakovost las. Poškodovani lasje so težje obvladljivi in ​​zahtevajo več truda pri oblikovanju. Zato se izogibajte spanju z mokrimi lasmi, da ohranite svoje lase zdrave in močne.

Vse te razloge smo predstavili, da bi vas ozavestili o pomembnosti sušenja las pred spanjem. S posušenimi lasmi boste zmanjšali možnost poškodb, težav z lasiščem in izboljšali kakovost svojega spanja. Zato vam priporočamo, da si vzamete čas za sušenje las pred spanjem in se posvetite zdravim navadam nege las.

Primerni izdelki za nego: 

Izdelki omenjeni v blog objavi:

Komplet za krepitev in rast las FORTE
-20%
Hair food kapsule
Serum pri izpadanju las
€96,00 €120,00
Serum pri izpadanju las
-20%
Intenzivno vlažilna krema s kolagenom
-20%
Komplet za krepitev in rast las
-10%

Več člankov