Razlog zakaj izdelki proti izpadanju las pri vas ne delujejo?

Razlog zakaj izdelki proti izpadanju las pri vas ne delujejo?

May 31, 2023Vanja Rainer
Ste opazili, da se vaši lasje redčijo ali izpadajo?
 
Morda se sprašujete, zakaj se to dogaja in ali je mogoče preprečiti ali upočasniti ta postopek.
 
V današnjem sporočilu bomo razložili, zakaj izpadanje las ni nenadna, temveč dolgotrajna težava, ki se vleče več mesecev.
 
Za razumevanje tega bomo raziskali življenjski cikel rasti las, ki vključuje faze anagena, katagena in telogena.
 
Za začetek moramo razumeti, da izpadanje las ni nekaj, kar se zgodi čez noč. Dejansko gre za postopen proces, ki se odvija v daljšem časovnem obdobju. Ključnega pomena za razumevanje tega je poznavanja življenjskega cikla las.
 
Obstajajo tri faze rasti las: anagena, katagena in telogena.
 
Med temi fazami se lasje razvijajo, počivajo in nato izpadejo.
 
Anagena faza je faza aktivne rasti las, ki traja od 2 do 6 let. V tem obdobju lasje aktivno rastejo. Večina las na lasišču se nahaja v anageni fazi, kar pomeni, da se večina las aktivno razvija in raste. Dolžina anagene faze je odvisna od genetskih dejavnikov, starosti, zdravja lasišča, življenjskega sloga, nege las in lasišča, higiene lasišča, prehrane in po zadnjih podatkih tudi od pogostosti barvanja las..
 
Po anageni fazi lasje preidejo v katageno fazo, ki je prehodna faza, trajaja približno 2 do 3 tedne. V tem času lasje nehajo rasti in se pripravijo na prehod v telogeno fazo.
 
Telogena faza je faza počitka, ki traja približno 2 do 3 mesece. V tej fazi lasje, ki ne rastejo več, mirujejo in so na meji izpadanja. Približno 10-15% las na lasišču se nahaja v telogeni fazi. Po tem obdobju lasje izpadejo in nadomestijo jih novi lasje, ki začnejo rasti v anageni fazi.
 
Na podlagi tega razumemo, da je izpadanje las dolgotrajen proces. Ko las preide v telogeno fazo, je v postopku priprave, da izpade. Vendar to ne pomeni, da bodo vsi lasje izpadli hkrati. Medtem ko se stari lasje izpadajo, novi lasje še vedno rastejo v anageni fazi. 
 
Pomembno je tudi omeniti, da je dnevna izguba 100 las nekaj las povsem normalna. Vendar pa, če opazite nenavadno izgubo las, ki presega običajno število ali opazite redčenje las, bi bilo koristno obiskati dermatologa ali specialista za izpadanje las.
 
Zato vam svetujemo, da ohranite zdrav življenjski slog, sledite uravnoteženi prehrani in skrbite za svoje lasišče. Spoznavanje življenjskega cikla las nam pomaga razumeti, da je izpadanje las proces, ki traja več mesecev. Torej lasje, ki so prenehali rasti, na lasišču ostanejo še kar nekaj mesecev predno dejansko izpadejo.
 
S pravilno nego in zgodnjim ukrepanjem lahko poskrbite, da bo zdravje vaših las ostalo v najboljšem možnem stanju.
 
Z razumevanjem faze rasti las vam lahko postane razumljivo zakaj je za vidne rezultate izdelke proti izpadanju las potrebno uporabljati vsaj 5 mesecev. 

Razlog zakaj pri vas ne delujejo je ker prehitro odnehate.
 
Bodite pozorni na svoje lase in nikoli ni prepozno za ukrepanje. Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete nasvet, smo tu, da vam pomagamo. Spremljajte naše prihodnje novice, kjer bomo delili več koristnih informacij o negi las.
 
Po 25 letu starosti je smiselno preventivno pričeti uporabljati izdelke proti izpadanju las 1-2/teden. 

Ko pa opazite pospešeno izpadanje las, je izdelke proti izpadanju las potrebno uporabljati vsak dan (serum) vsaj 5 mesecev. 

Izdelki priporočeni v objavi

Komplet pri izpadanju las
€185,00 €265,00
Komplet pri izpadanju las
-30%
Šampon pri izpadanju las
€36,00 €45,00
Šampon pri izpadanju las
-20%
Serum pri izpadanju las
€96,00 €120,00
Serum pri izpadanju las
-20%
Balzam pri izpadanju las
€36,00 €45,00
Balzam pri izpadanju las
-20%
Hair food kapsule

Več člankov